NOVINARSKO SREDIŠČE

 


Prošnje za NOVINARSKE AKREDITACIJE sprejemamo na pisarna@gast.si.


TISKOVNO POROČILO

4. 12. 2017


 

SVEŽI OKUSI na sejmih GASTexpo 2018

 

Vrsta priznanih strokovnjakov s področja HORECA se že 12. leto zapored pripravlja na prihajajoči strokovni sejem OKUSOV GASTexpo 2018. Posebej za obiskovalce, kulinarične navdušence, gurmane, gostince, poslovneže in radovedneže bo namreč odprta vrsta razstavnih paviljonov, degustacij, delavnic in tekmovanj.

Na lanskem sejmu smo zabeležili kar 15.000 obiskovalcev, med katerimi jih je vse več iz sosednje Hrvaške in ostalih držav. Mednarodni ponudniki hrane in pijače, sladoleda, slaščic in pekovskih izdelkov predstavljajo najnovejše trende in smernice v gostinstvu in hotelirstvu. Istočasno bo potekal tudi sejem Alpe Adria Natour, ista vstopnica omogoča vstop na oba sejma.

Kakšni so najnovejši trendi gastronomije? Kaj novega v kuhinji ponujajo tehnološke inovacije? Kako se pripravi sladice s TV ekranov? Kakšna je razlika v pripravi svetlih in temnih piv? Zakaj v pivo ponekod dodajajo les? Katere so najokusnejše veganske jedi?

Vsi odgovori bodo zbrani na enem mestu, od 31. januarja do 3. februarja 2018 na Gospodarskem Razstavišču v Ljubljani.

 

DELAVNICE 2018


Novo na sejmu: delavnice varjenja piva in vodene degustacije piva.

Pivopis d.o.o. nas bo s svojo ekipo strokovnjakov popeljal skozi delavnice varjenja piva, kjer boste izvedeli več o sestavinah, ki tvorijo pivo, o opremi, ki jo potrebujete, številne trike, nasvete in praktične napotke varjenja piva ter prikaz varjenja piva s pomočjo celovitega ekstrakta. Za vse ljubitelje piva pripravljamo tudi vodene degustacije skozi najrazličnejše okuse tega hmeljnega napitka. Spoznali boste kratko zgodovino piva, osnove procesa varjenja piva, 4 glavne pivovarske smernice po svetu, organoleptične lastnosti piva, pravilno okušanje piva in primerno točenje in uporabo kozarcev. Nedvomno bo zanimivo izvedeti več o tem!

 

Mojster francoskega slaščičarstva z diplomo vrhunske pariške mednarodne šole Gregoire Ferrandi, Naser Gashi bo vodil brezplačne slaščičarske in pekarske delavnice La GANACHE. Na delavnicah se bo pripravljalo:

 

  • Francoske barvne piškote Macarons iz beljaka in mletih mandljev (sreda, 31. januar, 14.00 – 16.00) 
  • Francosko torto Fraiser, polnjeno z jagodami in kremo (četrtek, 1. februar, 10.00 – 12.00) 
  • Čokoladni souffle s tekočo sredico, ki prav tako izvira iz Francije (petek, 2. februar, 10.00 – 11.30)
  • Bombetko za pripravo domačega hamburgerja (petek, 2. februar, 11.00 – 15.00) 
  • Tradicionalno francosko štruco Baguette (petek, 2. februar, 12.00 - 17.00)

 

Prijave sprejemamo na gashi@laganache.eu. Število mest je omejeno!

"Vsaka dobra sladica skriva v sebi voljo do življenja in njegovih radosti." – Naser Gashi

 

Delavnice priprave sladoleda, slaščic in kave s podjetjem MAKABO, zastopnikom priznane mednarodne univerze Carpigiani Gelato University iz Italije, ki je vodilna na področju umetnosti izdelave sladoleda. Obeta se nam predavanje o kombiniranju kave in sladoleda in delavnica sladolednih dekoracij.

 

Prijave zbiramo na info@makabo.si. Število mest je omejeno!

 

ŠOLA PIZZE se bo izvajala pod vodstvom najboljših italijanskih mojstrov in svetovnih prvakov. Udeleženci bodo prejeli diplomo o sodelovanju.

 

Prvič letos bodo vse 4 dni sejma na programu tudi bio/veganske delavnice. Slovensko vegansko društvo bo 31. januarja in 2. februarja vodilo delavnice z imenom LONČEK ZDRAVJA, Društvo za zaščito živali in Nikina kuhalnica pa bodo 1. in 3. februarja pripravljali veganske jedi in predstavljali najnovejše smernice na delavnicah KUHINJA PRIHODNOSTI. Več informacij kmalu!

 

Društvo barmanov Slovenije bo izvedlo delavnico PRIPRAVE KOKTAJLOV.

 

Obetajo se nam še težko pričakovane HORECA DELAVNICE, kjer bodo vodilni s tega področja delili svoje ideje, znanje in izkušnje!

 

TEKMOVANJA 2018


Tekmovanje za Slovensko PIVO LETA - PRVIČ NA SEJMU

Na podlagi strokovnih ocen poznavalcev piva se bo izvedlo kredibilno ocenjevanje slovenskih butičnih piv in določilo najboljšega. Vsaka pivovarna bo lahko sodelovala z 2 različnima pivoma. Prvi trije bodo prejeli nagrade, razglasitev rezultatov pa bo 3. Februarja ob 14.00 na sejmu GASTexpo 2018.

 

Prijave so že odprte, vzorce (2 steklenici vsakega) pošljete na naslov Pivopis d.o.o., Glavni trg 24, 8000 Novo mesto. Prijavnico na tekmovanje najdete TUKAJ. Pravilnik sodelovanja pa je objavljen TUKAJ.

 

8. mednarodno prvenstvo v IZDELAVI SLADOLEDA

Prijavijo se lahko vsi slaščičarji/sladoledarji, ki imajo lasten lokal za proizvodnjo sladoleda v Sloveniji in tujini. Izbrani okus je VRTNICA, ocenjevalna komisija pa ostaja skrivnost.

 

6. mednarodno prvenstvo v IZDELAVI PIZZE

Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi picopeki in kuharji. Tekmujejo lahko kot posamezniki ali kot predstavniki svoje pizzerije/lokala iz Slovenije in tujine.

 

2. državno prvenstvo v MEŠANJU BARSKIH PIJAČ

Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi, ki se želijo z lastnim avtorskim receptom preizkusiti v pripravi koktajla.

 

Pridobite nova znanja na delavnicah, pokažite že osvojena znanja na tekmovanjih in predvsem, začutite sveže okuse in spoznajte vse novosti na razstavnih paviljonih priznanih strokovnjakov. Vabljeni na sejem OKUSOV GASTexpo 2018!

 

 

natisni stran | | dodaj med priljubljene | na vrh strani
Copyright © PRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper, Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija, Tel.: 00386(0)5/626-02-16
Oblikovanje: Creatoor d.o.o. | Tehnična izvedba izdelava psletnih strnai