DELAVNICE IN TEKMOVANJA




PRIJAVE za delavnice in tekmovanja sprejemamo na info@gast.si

 

Vsakoletni program je še strokovnejši, obsežnejši in se ponaša z mednarodno udeležbo tako mojstrov kot tudi tekmovalcev in obilico NOVOSTI!


DELAVNICE in PREDSTAVITVE so namenjene tako STROKOVNI kot tudi ŠIRŠI JAVNOSTI in LJUBITELJEM.

Delavnice so organizirane s strani razstavljavcev in vrhunskih domačih tujih priznanih strokovnjhakov in mojstrov s področja kulinarike, priprave sladoleda, slaščic, pekarskih proizvodov in pizze, priprave kave, koktajlov, trendovske bio/veganske kuhinje, varjenja piva in letošnja

NOVOST
- delavnice v pripravi mlečne kreme - LATTE ART s strani ustanovitelja g. LUIGI LUPI in drugih SVETOVNO priznanih in uveljavljenih mojstrov iz Italije ga. MANUELA FANSORE, ga. CARMEN CLEMENTE in ga. MARTINA LUPI.

RAZPORED DELAVNIC IN TEKMOVANJ PO DNEVIH TUKAJ  (v pripravi)

 


PROGRAM DELAVNIC 2019


 

PROGRAM DELAVNIC

 

 

NOVOST - DELAVNICE LATTE ART

 

Delavnice LATTE ART-A bo vodil sam oče Latte art-a, g. LUIGI LUPI in drugi svetovno priznani in uveljavljeni mojstri iz Italije ga. MANUELA FANSORE, ga. CARMEN CLEMENTE in ga. MARTINA LUPI.

 

Prijave zbiramo na: info@topespresso.si

 

Več informacij v zvezi s programom sledi kmalu.

 

 

PIVO – Delavnice VARJENJA in VODENE DEGUSTACIJE

 

Delavnice VARJENJA in VODENE DEGUSTACIJE

 

Ekipa strokovnjakov iz podjetja Pivopis d.o.o. nas bo popeljala skozi procese varjenja piva, kjer boste izvedeli več o sestavinah, ki tvorijo pivo, o opremi, ki jo potrebujete, številne trike, nasvete in praktične napotke. Za vse ljubitelje piva pripravljamo tudi vodene degustacije skozi najrazličnejše okuse tega hmeljskega napitka. Spoznali boste kratko zgodovino piva, osnove procesa varjenja piva, 4 glavne pivovarske smernice po svetu, organoleptične lastnosti piva, pravilno okušanje piva ter primerno točenje in uporabo kozarcev. Nedvomno bo zanimivo izvedeti več o tem!

 

PIVO - Delavnice v izvedbi Pivovarne LAŠKO UNION

 

Mojstri pivovarji - Master Brewers iz Pivovarna Laško Union d.o.o. so za obiskovalce pripravili zanimive delavnice.

 

Pivovarski mojster spregovori o pivu »Tako ga varimo veliki pivovarji« (teoretični prikaz in degustacija piva). Kakšne surovine uporabljamo veliki pivovarji? Ali znajo veliki pivovarji variti Craft piva? Nedvoumne odgovore boste dobili z vpogledom v delovanje velike pivovarne. Pivovarski mojster, ki piva vari, pozna odgovore. Degustacija s primerjavo klasičnih lager piv in novih idej in poti.

 

Točeno pivo – najboljše pivo (teoretični in praktični prikaz pravilnega točenja piva)

 

Ali mora imeti točeno pivo peno? Kako dolgo je pivo kakovostno po tem, ko je sod načet? Zakaj me po točenem pivu napihuje in se mi spahuje? Kako vem ali je pivo sveže? Odgovore na ta in mnoga druga vprašanja, ki zajemajo pravilne postopke, boste dobili na tej delavnici.

 

 

Prijave zbiramo na: pisarna@gast.si

 

Več informacij v zvezi s programom sledi kmalu.

 

 

 

SLAŠČIČARSKE in PEKARSKE Delavnice LA GANACHE

 

Mojster francoskega slaščičarstva z diplomo vrhunske pariške mednarodne šole Gregoire Ferrandi - Naser Gashi bo vodil brezplačne slaščičarske in pekarske delavnice La GANACHE.

 

 

Prijave zbiramo na: gashi@laganache.eu

 

Več informacij v zvezi s programom sledi kmalu.

 

 

 

 

Delavnice PRIPRAVE SLADOLEDA in SLAŠČIC z MAKABO

 

Pričakuje vas program slaščičarskih in sladolednih delavnic z vrhunskimi mojstri. Lahko boste izbirali med pestro paleto delavnic pod okriljem priznane mednarodne univerze Carpigiani Gelato University iz Italije, ki je vodilna na področju umetnosti izdelave sladoleda.

 

 

Prijave zbiramo na info@makabo.si. Število mest je omejeno!

 

Več informacij v zvezi s programom sledi kmalu.

 

 

 

ŠOLA PIZZE

 

Izvajala se bo pod vodstvom najboljših italijanskih mojstrov in svetovnih prvakov v sodelovanju s Sekcijo picopekov Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Udeleženci prejmejo diplomo o sodelovanju.

 

Prijave zbiramo na: rekar.ales@gmail.com in ales.rekar@kuharjislovenije.si

 

Več informacij v zvezi s programom sledi kmalu.

 

 

 

 

  

BIO/VEGANSKE DELAVNICE

 

Prvič letos bodo vse 4 dni sejma na programu tudi bio/veganske delavnice, ki jih bo vodilo Slovensko vegansko društvo.

Na njihovem razstavnem prostoru boste imeli možnost prejeti informacije o veganstvu in o kuhinji brez sestavin živalskega izvora. Prav tako bo mogoče videti pripravo in degustirati domača rastlinska mleka, sojin golaž in palačinke brez jajc in spoznali različne ideje, kako kuhati zdravo in ostati prijazen do živali in planeta.

 

Prijave zbiramo na: pisarna@gast.si

 

Več informacij v zvezi s programom sledi kmalu.

 

 

 

DELAVNICA PRIPRAVE KOKTAJLOV

 

Delavnico bo izvedlo Društvo barmanov Slovenije.

 

Prijave zbiramo na: info@dbs-slo.com

 

Več informacij v zvezi s programom sledi kmalu.

 

 


 

HORECA DELAVNICE

 

Obetajo se nam raznolike HORECA delavnice, kjer bodo vodilni s tega področja delili svoje ideje, znanje in izkušnje!

 


 

 

 

DOGAJANJA NA RAZSTAVNIH PROSTORIH

 

 

KREMENITI d.o.o.

 

 

NEKTAR NATURA d.o.o.– Vse štiri dneve bodo naše točilne naprave na voljo za preizkus obiskovalcem, naši strokovni sodelavci za implementacijo rešitev točenja pijač pa vam bodo predstavljali njihove prednosti. Svežino narave lahko torej pričakujete v raznih okusih, teksturah in temperaturah. Pridružite se nam in odkrijte svoj najljubši napitek Nektar Natura!

 

 


 

 

PROGRAM TEKMOVANJ 2019

 

 

NOVOST

 

1.Državno prvenstvo TOPESPRESSO LATTE ART GRADING SYSTEM Slovenija

 

Na prvem državnem prvenstvu Topespresso Latte Art Grading System bodo pomerili vsi kvalificirani BARISTI LATTE ART-a iz Slovenije, ki imajo zelen, rdeč ali črn lonček Latte Art Grading System Slovenija.

Zmagovalec bo prvič v zgodovini Slovenije nastopil na svetovnem prvenstvu Latte Art Grading System na COFFEE Festivalu 2019 v Milanu !

 

Prijave zbiramo na: info@topespresso.si

 

 

2. Tekmovanje za GASTexpo PIVO LETA

 

Na podlagi strokovnih ocen poznavalcev piva se bo izvedlo kredibilno ocenjevanje slovenskih butičnih piv in tako določilo imetnika »GASTexpo PIVO LETA«.

 

Pravilnik in prijavnica TUKAJ.

 

Prijave zbiramo na: pisarna@gast.si

 

 

9. Mednarodno prvenstvo v IZDELAVI SLADOLEDA

 

Prijavijo se lahko vsi slaščičarji/sladoledarji, ki imajo lasten lokal za proizvodnjo sladoleda v Sloveniji in tujini. Izbrani okus je POTICA, ocenjevalna komisija pa ostaja skrivnost.

 

Prijave zbiramo na info@makabo.si.

 

 

7. Mednarodno prvenstvo v IZDELAVI PIZZE ''NAJpicopek SLOVENIJE'

 

Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi picopeki in kuharji. Tekmujejo lahko kot posamezniki ali kot predstavniki svoje pizzerije/lokala iz Slovenije in tujine.

 

Pravilnik in prijavnica sta na voljo TUKAJ.

 

Prijave zbiramo na: rekar.ales@gmail.com in ales.rekar@kuharjislovenije.si

 

 

 

3. Državno prvenstvo v MEŠANJU BARSKIH PIJAČ– brezalkoholni koktajli

 

2. Državno prvenstvo v MEŠANJU BARSKIH PIJAČ after dinner

 

 

Na sejmu bo potekalo Državno prvenstvo v pripravi koktajlov – brezalkoholni koktajli ter Državno prvenstvo v pripravi koktajlov – after dinner. Na tekmovanji se lahko prijavijo vsi, ki se želijo z lastnim avtorskim receptom preizkusiti v pripravi koktajla.

 

 

 

 

Pridobite nova znanja na delavnicah, pokažite že osvojena znanja na tekmovanjih in predvsem, začutite sveže okuse in spoznajte vse novosti na razstavnih paviljonih priznanih strokovnjakov. Vabljeni na sejem OKUSOV - GASTexpo 2019!

 

 

 

OPOMBA: Pridružujemo si pravico do sprememb programa in tekmovanj.


STROKOVNI PROGRAM 2018


 PROGRAM DELAVNIC in TEKMOVANJ po dnevih 2018
   DELAVNICE 2019
 PIVO Prijava na delavnice VARJENJA in DEGUSTACIJE 2019
 PIVO Delavnice v izvedbi Pivovarne LAŠKO UNION 2019
   LA GANACHE SLAŠČIČARSKE in PEKARSKE delavnice 2019
   Priprava SLADOLEDA in SLAŠČIC delavnice z Makabo 2019
 ŠOLA PIZZE Prijava na delavnice 2019
 BIO/VEGANSKE delavnice 2019

 Delavnice PRIPRAVE KOKTAJLOV 2019

 HORECA delavnice 2019
 HORECA opisi delavnic 2019
   TEKMOVANJA 2019
 PIVO LETA Prijava na tekmovanje 2019
 PIVO LETA Pravilnik tekmovanja 2019
 SLADOLED TEKMOVANJE Pravilnik in prijava 2019
 PIZZA TEKMOVANJE Pravilnik in prijava 2019
 DRŽAVNO PRVENSTVO V MEŠANJU BARSKIH PIJAČ Prijava na tekmovanje 2019
 DRŽAVNO PRVENSTVO V MEŠANJU BARSKIH PIJAČ - BREZALKOHOLNI KOKTAJL Pravilnik 2019
 DRŽAVNO PRVENSTVO V MEŠANJU BARSKIH PIJAČ - AFTER DINNER Pravilnik 2019
   
   Arhiv - strokovni program
 Strokovni program 2018

 Strokovni program 2017

 Strokovni program 2016

 Strokovni program 2015
 
  VIDEO UTRINKI 2018:
 UTRINKI SEJMOV
 Državno prvenstvo v MEŠANJU BARSKIH PIJAČ
 Utrinki PRVEGA dne SEJMOV OKUSOV
 Utrinki DRUGEGA dne SEJMOV OKUSOV
 Utrinki TRETJEGA dne SEJMOV OKUSOV
 Utrinki ČETRTEGA dne SEJMOV OKUSOV
 RAZSTAVLJAVCI - 1. del
 RAZSTAVLJAVCI - 2. del
 RAZSTAVLJAVCI - 3. del
   
natisni stran | | dodaj med priljubljene | na vrh strani
Copyright © PRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper, Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija, Tel.: 00386(0)5/626-02-16
Oblikovanje: Creatoor d.o.o. | Tehnična izvedba izdelava psletnih strnai