27.1.2016

10. SEJMI OKUSOV GASTexpo odpirajo vrata – danes izpostavljamo



10. jubilejni SEJMI OKUSOV GASTexpo danes ob 10:00 odpirajo svoja vrata.

 

Pričakuje vas preko 100 domačih in tujih razstavljavcev s pestrim in zanimivim razstavnim programom, tehnološkimi novostmi ter izjemno poučnim strokovnim programom.

Današnji program:

Delavnice priprave KAVE
Strokovne delavnice, predavanja in prezentacije priprave raznih kavnih trendovskih napitkov.

10:00 – 17:30 Welcome drink: druženje ob kavici
10:30 – 12:00 Coffee in Good Spirit
12:00 – 13:00 Cupping – okušanje kav iz Azije
13:00 – 13:30 Brew Bar – Chemex
13:30 – 14:30 Althaus čaji – Zeleni čaji
14:30 – 15:30 Brew akademija – Predavanje: Zgodovina kave in kultura pitja
15:30 – 16:00 Brew akademija barista – Umetnost ekstrakcije
16:00 – 17:30 La Marzocco GS3 – Moderni espresso

Več o programu tukaj.

Delavnice PRIPRAVA SLADOLEDA/SLAŠČIC za predstavitev v VITRINI
Letošnje delavnice izdelave sladoleda bodo ponovno potekale pod okriljem svetovno priznane institucije Carpigiani Gelato University, katere člani so vrhunski mojstri s področja sladoledarstva in slaščičarstva. S svojimi delavnicami in tečaji so prisotni že na 5 svetovnih celinah.

Delavnice bodo potekale v slovenskem, angleškem in italijanskem jeziku.

DEMONSTRATOR: G. LORENZO ZUCCARELLO – lastnik priznane čokoladnice in slaščičarne Zuccarello v Collegnu (Torino).

12:00 – 13:30 Priprava in dekoracija sladoleda: CREMINO (KLASIČNI, KAVNI, BANANIN, VALENTINOV...) IN CHEESECAKE: najbolj slastni sladoledni predlogi za zimske dni.

15:00 – 16:30 MODERNE SLAŠČICE: priprava semifreddov / monoporcij / kozarčkov / moussov: predlogi za obogatitev sladolednih vitrin v mrzlih mesecih.

Več o programu tukaj.

ŠOLA PIZZE

10:00 - 12:00 Kako narediti testo in teoretična znanja za izdelavo najboljše pizze
12:00 - 14:00 Free Style praktične lekcije akrobatske pizze
15:00 - 18.:00 Degustacija italijanskih pizz

Več o programu tukaj.

SLAŠČIČARSKE DELAVNICE La GANACHE
Kulinarični mojster slaščičar francoske šole Naser Gashi je ustanovitelj prvega francoskega slaščičarskega izobraževanja in celovite ponudbe zelo okusnih in prefinjenih posladkov v Sloveniji.

10:00 – 11:30 Macarons
12:00 – 16:00 Francoske Baguette

Več o programu tukaj.

LETNI ZBOR Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije
Začetek ob 11:00 uri.

Letni zbor bo vodilo na novo izbrano predsedstvo in organi ter predsednik društva Tomaž Vozelj.

V času zbora bo dišalo po mariniranih svinjskih rebrcih s posebno žar omako in pastirskem krompirju na profesionalni žar peči na oglje, ki je perfektna kombinacija žara in peči. Peč KOPA omogoča pripravo raznovrstne hrane. Z visoko konstantno temperaturo pripravimo meso, ribe in zelenjavo hitro, predvsem pa okusno. Primerna je tudi za peko pic, nizkega kruha in jedi v ponvicah.

Več o dogodku tukaj.

1. Modna revija OKUSI MODO
Ob 19:00 uri v galeriji hale A.

Modna revija OKUSI MODO je namenjena pomoči lastnikom gostinskih lokalov ter hotelov in ostalim pri izboru primerne delovne obleke za svoje zaposlene, saj prvi stik pri naročanju hrane ali pijače poteka preko strežnega osebja. Pustiti pozitivni vtis na gosta je odvisno tudi od urejenosti osebe, ki streže.

Modeli na modni pisti bodo oblečeni in obuti v kreacije, ki jih je možno kupiti na trgu.

Hkrati bo razglašen/a zmagovalec/ka izbora Naj slovenski natakar/natakarica, ki se je pričel lansko jesen in se zaključil 17. januarja letos.

Več informacij tukaj.

Predstavitve
Vsak dan sejma se bodo odvijale predstavitve Inovativnega PT ClimatePlus box pomivalnega stroja, Demonstracije oblikovanja sladkorne mase in predstavitve Tehnoloških novosti.


natisni stran | | dodaj med priljubljene | na vrh strani
Copyright © PRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper, Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija, Tel.: 00386(0)5/626-02-16
Oblikovanje: Creatoor d.o.o. | Tehnična izvedba izdelava psletnih strnai