28.1.2016

Drugi dan sejma v znamenju kavnih koktajlov



Prvi dan sejma je minil v znamenju delavnic kave, sladoleda, sladic in pizze, zanimivih predstavitev in slastnih degustacij. Dan je popestrilo Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije s svojim letnim zborom in predstavitvijo KOPA peči, iz katere je dišalo po mariniranih svinjskih rebrcih s posebno žar omako in pastirskem krompirju. Gostili smo tudi prvo modno revijo OKUSI MODO, na kateri so predstavili kreacije slovenskih podjetij za strežno osebje in razglasili zmagovalca izbora Naj slovenski natakar/natakarica. Naj slovenski natakar leta 2015 je postal Stašo Frlež iz Okrepčevalnice Zelena Dolina.


Kaj vas pričakuje drugi dan sejma:

1. Tekmovanje v pripravi kavnega koktajla - AFTER DINNER KOKTAJL
Razstavni prostor: A2-42
Ob 15:00

Društvo barmanov Slovenije bo izvedlo prvo tekmovanje v pripravi kavnega koktajla AFTER DINNER KOKTAJL. Prijavili so se lahko vsi, ki so se želeli z lastnim avtorskim receptom preizkusiti v pripravi koktajla na osnovi kave.

Več o tekmovanju tukaj.

Delavnice priprave KAVE
Razstavni prostor: A-59

Strokovne delavnice, predavanja in prezentacije priprave raznih kavnih trendovskih napitkov.

10:00 – 17:30 Welcome drink: druženje ob kavici
12:00 – 13:00 Cupping – okušanje kav iz Srednje Amerike
13:00 – 13:30 Brew Bar – Sifon
13:30 – 14:30 Althaus čaji – Črni čaji
14:30 – 15:30 Brew akademija – Predavanje: Kako do popolnega espressa
15:30 – 16:00 Brew akademija barista – Umetnost ekstrakcije
16:00 – 17:30 La Marzocco Mini – Moderni espresso

Več o programu tukaj.

Delavnice PRIPRAVA SLADOLEDA/SLAŠČIC za predstavitev v VITRINI
Razstavni prostor: A2-26

Letošnje delavnice izdelave sladoleda bodo ponovno potekale pod okriljem svetovno priznane institucije Carpigiani Gelato University, katere člani so vrhunski mojstri s področja sladoledarstva in slaščičarstva. S svojimi delavnicami in tečaji so prisotni že na 5 svetovnih celinah.

Delavnice bodo potekale v slovenskem, angleškem in italijanskem jeziku.

DEMONSTRATOR: G. LORENZO ZUCCARELLO – lastnik priznane čokoladnice in slaščičarne Zuccarello v Collegnu (Torino).

12:00 – 13:30 MODERNE SLAŠČICE: priprava TORT in MOUSSOV na enostaven in hiter način ter atraktivne in preproste dekoracije.

15:00 – 16:30 VEGANSKI SLADOLED: kako narediti 100 % veganski sladoled – kremast in odličnega okusa kot je sladoled, narejen na mlečni osnovi.

Več o programu tukaj.

ŠOLA PIZZE
Razstavni prostor: A2-9

10:00 - 12:00 Kako narediti testo in teoretična znanja za izdelavo najboljše pizze
12:00 - 14:00 Free Style praktične lekcije akrobatske pizze
15:00 - 18.:00 Degustacija italijanskih pizz

Več o programu tukaj.

SLAŠČIČARSKE DELAVNICE La GANACHE
Razstavni prostor: A2-201

Kulinarični mojster slaščičar francoske šole Naser Gashi je ustanovitelj prvega francoskega slaščičarskega izobraževanja in celovite ponudbe zelo okusnih in prefinjenih posladkov v Sloveniji.

10:00 – 11:30 Torta Fraisier
12:00 – 16:00 Francoske Baguette

Več o programu tukaj.

Predstavitve
Vsak dan sejma se bodo odvijale predstavitve Inovativnega PT ClimatePlus box pomivalnega stroja, Demonstracije oblikovanja sladkorne mase in predstavitve Tehnoloških novosti.


natisni stran | | dodaj med priljubljene | na vrh strani
Copyright © PRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper, Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija, Tel.: 00386(0)5/626-02-16
Oblikovanje: Creatoor d.o.o. | Tehnična izvedba izdelava psletnih strnai