29.1.2016

4. Mednarodno prvenstvo v izdelavi PIZZE



Včerajšnji dan je minil v znamenju prvega tekmovanja v pripravi kavnega koktajla AFTER DINNER KOKTAJL, ki ga je pripravilo Društvo barmanov Slovenije. Z medsebojnim spodbujanjem so se tekmovalci pomerili v pripravi kavnega koktajla na osnovi espresso kave po lastnem avtorskem receptu. Pred očmi gledalcev in žirije so nastajali novi koktajli, kateri so morali vsebovati espresso kavo, alkoholne pijače ter sirupe ali likerje. Strokovna žirija pri tem ni ocenjevala le okusa koktajlov, ampak tudi potek njihove priprave, suverenost nastopa tekmovalcev, prezentacijo, dekoracijo in obleko.

 

Po napetem pričakovanju rezultatov je le sledila razglasitev:

tretje mesto je osvojil Mario Marković,

drugo mesto je dosegel Edin Halačević,

prvo in zmagovalno mesto pa je pripadlo Dragi Kepeš.

 

Žirija je podelila tudi posebno priznanje za strokovno delo Mitji Acmanu. Vsem zmagovalcem izrekamo iskrene čestitke ter vas vabimo, da v njihovih lokalih preizkusite novonastale koktajle.


>>> VIDEO Tekmovanje AFTER DINNER KOKTAJL << <


Danes pa se bo ostalemu pestremu programu pridružilo še 4. Mednarodno prvenstvo v izdelavi pizze.

Program tretjega dne sejma:

4. Mednarodno prvenstvo Slovenije v IZDELAVI PIZZE (petek, 29. 1. 2016)
Razstavni prostor: A2-42
Ob 10:00

Na tekmovanje so se lahko prijavili vsi picopeki in kuharji, ki so želeli tekmovati kot posamezniki ali kot predstavniki svoje pizzerije/lokala iz Slovenije in tujine.

Več o tekmovanju tukaj.

Delavnice priprave KAVE
Razstavni prostro: A-59

Strokovne delavnice, predavanja in prezentacije priprave raznih kavnih trendovskih napitkov.

10:00 – 17:30 Welcome drink: druženje ob kavici
12:00 – 13:00 Cupping – okušanje kav iz Afrike
13:00 – 13:30 Brew Bar – Aeropress
13:30 – 14:30 Althaus čaji – Čajni koktajli
14:30 – 15:30 Brew akademija – Predavanje: Ekstrakcija kave skozi okušavanje
15:30 – 16:00 Brew akademija barista – Umetnost ekstrakcije
16:00 – 17:30 La Marzocco mini – Moderni espresso

Več o programu tukaj.

Delavnice PRIPRAVA SLADOLEDA/SLAŠČIC za predstavitev v VITRINI
Razstavni prostor: A2-26

Letošnje delavnice izdelave sladoleda bodo ponovno potekale pod okriljem svetovno priznane institucije Carpigiani Gelato University, katere člani so vrhunski mojstri s področja sladoledarstva in slaščičarstva. S svojimi delavnicami in tečaji so prisotni že na 5 svetovnih celinah.

Delavnice bodo potekale v slovenskem, angleškem in italijanskem jeziku.

DEMONSTRATOR: G. LUCIANO FERRARI – odgovoren za izobraževalne programe v Carpigiani Gelato University.

12:00 – 13:30 Osnove izdelave VEGANSKEGA SLADOLEDA.

15:00 – 16:30 SLAŠČICE iz SLADOLEDA, SLADOLED NA PALČKAH – SLADOLEDNE LUČKE, SLADOLEDNE TORTE.

Več o programu tukaj.

ŠOLA PIZZE
Razstavni prostor: A2-9

10:00 - 12:00 Kako narediti testo in teoretična znanja za izdelavo najboljše pizze
12:00 - 14:00 Free Style praktične lekcije akrobatske pizze
15:00 - 18.:00 Degustacija italijanskih pizz

Več o programu tukaj.

SLAŠČIČARSKE DELAVNICE La GANACHE
Razstavni prostor: A2-201

Kulinarični mojster slaščičar francoske šole Naser Gashi je ustanovitelj prvega francoskega slaščičarskega izobraževanja in celovite ponudbe zelo okusnih in prefinjenih posladkov v Sloveniji.

10:00 – 11:30 Čokoladni Soufflee
12:00 – 16:00 Francoske Baguette

Več o programu tukaj.

Predstavitve
Vsak dan sejma se bodo odvijale predstavitve Inovativnega PT ClimatePlus box pomivalnega stroja, Demonstracije oblikovanja sladkorne mase in predstavitve Tehnoloških novosti.


natisni stran | | dodaj med priljubljene | na vrh strani
Copyright © PRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper, Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija, Tel.: 00386(0)5/626-02-16
Oblikovanje: Creatoor d.o.o. | Tehnična izvedba izdelava psletnih strnai