11.2.2013

Dobili smo "NAJ PICOPEKA Slovenije" !Tekmovanje v IZDELAVI PIZZE za ''NAJ PICOPEK SLOVENIJE!'' na sejmu GASTexpo.

 

 

 

Tekmovanje v izdelavi pizze, na temo izbranega okusa MARGERITE, se je pričelo v Ponedeljek, 11.2. 13 ob 9.30.

 

Letos je na 7. Mednarodnih strokovnih sejmih okusov organizator Primorski sejem d.o.o. poskrbel za vrhunsko strokovno in vizualno doživetje. Priznana italijanska šola pice FRANCO'S PIZZA pod vodstvom karizmatičnega mojstra Franca poskrbel za svojevrstno doživetje.

»Maestro Franco«, vodja šole, je že blestel na prizoriščih sveta od New Yorka do Rusije in kot pravi sam Slovenija ni zadnja prizorišče, kjer želi prenesti svoje znanje. Njegovi talenti pa so vsestranski saj ni samo mojster peke pizze z 40 letno tradicijo izdelave pic ampak tudi pevec, ki je s svojim srčnim petjem raznežil marsikaterega obiskovalca sejma.
Vendar to ni vse ,.. njegova šola vključuje tudi vrhunske akrobatske free style vragolije pri katerih je gledalcem zastal dah.

Tako temovanje v peki pice ni bilo samo tekmovanje ampak veliko veliko več, kar dokazujejo tudi aplavzi, ki jih je požel ob svojih nastopih.

Maestro Franco pa ni pozabil niti na organizatorja niti na sponzorje in diplomam in pokalom, ki so jih dobili zmagovalci, so se pridruižile tudi plakete in zahvale.

Potek tekmovanja:

Tekmovalci so tekmovali posamično v razmaku petnajstih minut.
Vsak tekmovalec je s seboj prinesel predhodno pripravljeno testo, za samo izvedbo in predstavitev pripravljene pizze pa je imel na voljo 15 minut. Pod budnim očesom predsednika štiri članske ocenjevalne komisije g. Franca je tekmovalec testo raztegnil in nanj naložil poljubno količino sestavin, ki so bile na razpolago.

Ko je bila pizza pripravljena, je asistent ocenjevalni komisiji odnesel pizzo, da je le ta ocenila sam videz, nato pa so pizzo še poizkusili in ocenili samo teksturo testa, primernost količine sestavin in besedno predstavitev pizze.

Rezultati tekmovanja so sledeči:

 

PRVO mesto :

je dosegel Alen Mom iz Picerije Mom (Miklavž na Dravskem polju);

DRUGO mesto :

je zasedel Mihael Tomažič iz Picerije Ambasador (Lokev)

TRETJE mesto :

Vittorio Boni iz Tri boni (Nova Gorica) !

 

 

Iskrene čestitke!

 

Vsi udeleženci pa so prejeli obilo praktičnih nagrad in nasvetov mojstra pizze ''maestra Franca'' in njegovih pomočnikov, ki jim bodo pri njihovem delu zagotovo koristile.natisni stran | | dodaj med priljubljene | na vrh strani
Copyright © PRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper, Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija, Tel.: 00386(0)5/626-02-16
Oblikovanje: Creatoor d.o.o. | Tehnična izvedba izdelava psletnih strnai