3.2.2015

BINE VOLČIČ navdušil obiskovalce & Oblačenje TORTE v sladkorno maso & ŠTRUČKA kot so jo pekle naše babice &



BINE VOLČIL navdušil obiskovalce sejma

Predstavil je njegov inovativen recept za pripravo ribjega čaja, ki ga je poimenoval Podjetniški čaj.

Čaj, ki je zaradi doživetja ob postrežbi primeren za toplo dobrodošlico gostom v restavraciji ali popestritev kakšnega kulinaričnega dogodka, je pripravil tako, da je v mikserju zmešal naslednje posušene sestavine – girice, ciplje, trilje, čebulo, korenček ter zeleno. Po končanem mešanju je dobil sestavino podobno prahu.

Prah je razporedil po čajnih vrečkah, ki jih je na prav poseben način postavil na skodelice ter prelil z vrelo vodo. Po nekaj minutah, ko so se okusi povezali, je odstranil čajne vrečke, solil in popral – in bistra ribja juhica je bila pripravljena za pokušino.

Dodal je še pomemben napotek, in sicer, da morajo biti sestavine za pripravo takšnega čaja popolnoma dehidrirane, ker samo na takšen način lahko začutimo skoncentrirane okuse v tako kratkem času priprave.

Povedal nam je tudi, kaj vse bo ponujal njegov novi spletni kulinarični portal www.binevolcic.si, preko katerega bo že čez nekaj tednov začel ljubiteljskim in profesionalnim kuharjem predajati svoje bogato strokovno znanje. Več na povezavi http://youtu.be/-6k7ScwZfjc

 

Oblačenje torte v sladkorno maso

BTF d.o.o., Pekarski inženiring iz Ajdovščine se je na prvem dnevu letošnjega 9. Mednarodnega strokovnega sejma okusov , v sredo 28.1. 2015 ob 13. uri obiskovalcem predstavil na delavnici - Oblačenje torte v sladkorno maso. Brezplačna delavnica je pritegnila veliko število tako ljubiteljskih slaščičarjev kot tudi profesionalnih slaščičarskih mojstrov. Prisotni so si ogledali strokovnjake pri delu z njihovo vrhunsko opremo in pridobili kar nekaj znanja ter pri tem nadvse uživali. Več o delavnici si lahko ogledate na povezavi  http://youtu.be/JkKupIOUaoE

 

ŠTRUČKA KOT SO JO PEKLE NAŠE BABICE

Letošnji 9. Mednarodni strokovni sejem okusov je bil za dijake Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana nekaj posebnega. Imeli so se priložnost predstaviti obiskovalcem sejma medtem ko so iz testa izdelovali različne pekovske izdelke ter sodelovali pri glavni delavnici: Izdelava in peka BICKO štručke. Vodila in izvedla sta jo pekovska mojstra BIC-a, gospa Mojca Smerajec in gospod Mišo Kolar. Zakaj je BICKO štručka prav posebna štručka, preverite v video utrinkih. Dišalo je kot iz kuhinje domače babice...  Utrinki izdelave BICKO šturčke  http://youtu.be/VGbD6DYM3vc

 

 


natisni stran | | dodaj med priljubljene | na vrh strani
Copyright © PRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper, Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija, Tel.: 00386(0)5/626-02-16
Oblikovanje: Creatoor d.o.o. | Tehnična izvedba izdelava psletnih strnai