2.2.2015

Zmagovalec 3. Mednarodnega prvenstva v izdelavi pizze je znanZmagal Gregor Jerman iz Mediteranske restavracije – pizzerije CAPRIS iz Kopra. 

 

Med tekmovalci je bilo ves čas moč čutiti pozitivno vzdušje, gledalci pa smo lahko opazovali kako z ljubeznijo pripravljajo pizze. Po končanem tekmovanju je napetost naraščala, bližal se je čas razglasitve treh najboljših picopekov. Lastnika podjetja Mainardi Food s.r.l. Eduarda Mainardija ter predsednika Accademia Group s.r.l. Enrica Fama sta se zahvalila vsem sodelujočim. Poudarila sta še, da sta bila navdušena nad zagnanostjo tekmovalcev.

 
Predsednik Društva picopekov Slovenije Boris Sardot je nato vsem sodelujočim podaril potrdilo o udeležbi na tekmovanju ter praktično nagrado. Sledila je razglasitev najboljših treh.

 

Tretje mesto je osvojil italijan Enea Savini picopek v pizzeriji Pam Pam v Trstu.

Drugo mesto je zasedel Mihael Tomažič iz restavracije Halo Štručka, Jure Pečarič s.p. iz Ljubljane.

Zmagovalec pa je postal Gregor Jerman picopek Mediteranske restavracije – pizzerije CAPRIS iz Kopra.

 

Poleg pokala so prvi trije prejeli paket moke Halmil ter kvas Mainardi, ki jih je podelil gospod Mainardi.

 
Sledilo je skupno fotografiranje ter posebno presenečenje. Organizator - Primorski sejem je vsem udeležencem podaril osvežilne cocktaile, ki so jih pripravili v Društvu barmanov Slovenije. Po pogovoru z zmagovalcem smo izvedeli, da je za dobro pizzo potrebna predvsem ljubezen do peke in preprosta izdelava, brez ''kompliciranja''. Nekaj utrinkov iz tekmovanja si lahko pogledate na fotografijah ter kratkih videih http://youtu.be/8r3wL3XBo9Mnatisni stran | | dodaj med priljubljene | na vrh strani
Copyright © PRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper, Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija, Tel.: 00386(0)5/626-02-16
Oblikovanje: Creatoor d.o.o. | Tehnična izvedba izdelava psletnih strnai