31.1.2015

Tekmovanje mladih kuharjev v pripravi jedi slovenskih gostilen dobilo zmagovalcaTekmovanje mladih kuharjev v pripravi jedi slovenskih gostilen dobilo zmagovalca


Zmagal je Gregor Rozman iz podjetja Sava turizem d.d. GH Toplice Bled.

 
2. Mednarodno tekmovanje mladih kuharjev v pripravi jedi slovenskih gostiln je potekalo v organizaciji Primorskega sejma d.o.o., Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije ter pod sponzorstvom podjetja Kotanyi.
Letošnji zmagovalec kuharskega izziva Gregor Rozman bo aprila 2015 v Sarajevu zastopal Slovenijo na regionalnem tekmovanju med člani WACS (World Association of Chefs Societies) Global Chef Chalange. Po zmagi nam je Gregor Rozman zaupal: »V pripravo jedi sem vložil ves svoj trud in pridobljeno znanje, ki sem ga tekom let nabiral doma in v tujini. Zmaga mi pomeni veliko osebno potrditev.« Vsem bodočim tekmovalcem je tudi svetoval naj se brez strahu spopadejo z izzivom in pokažejo vse kar znajo. Drugo mesto je zasedel Martin Blejec, tretje uvrščeni pa je bili Sašo Lesjak.
Predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije ter častni član WACS gospod Srečko Koklič je povedal, da je na mlade kuharje ponosen. Poudarli je tudi, da s spodbujanjem razvoja mladih kuharjev vplivati tudi na kulinarični razvoj Slovenije.

 
Po zaključku tekmovanja, je veliko gledalcev pristopilo do tekmovalcev ter jih povprašali o načinu priprave jedi. Predsednik komisije gospod Tomaž Vozelj in podpredsednika Društva slovenskih kuharjev in slaščičarjev je o tekmovalcih povedal sledeče: »Na osnovi današnje predstavitve ocenjujem, da so mladi kuharski mojstri zelo perspektivni zaradi njihovih kuharskih veščin, predstavitve hrane na krožniku in izkazani ljubezni do kuhanja«. Poleg gospoda Vozlja sta bila v strokovni komisiji tudi gospod Igor Jagodic ter gospod Janez Dolšak.
Vsi tekmovalci so prejeli praktično nagrado sponzorja Kotanyi, medalje ter diplomo. Organizator prireditve Primorski sejem d.o.o. je vsem podaril tudi cocktaile, ki so jih pripravili v Društvu barmanov Slovenije.

 

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za sodelovanje.


natisni stran | | dodaj med priljubljene | na vrh strani
Copyright © PRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper, Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija, Tel.: 00386(0)5/626-02-16
Oblikovanje: Creatoor d.o.o. | Tehnična izvedba izdelava psletnih strnai