31.1.2015

Imamo zmagovalca 5. Mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije v izdelavi sladoleda z okusom bele kaveImamo zmagovalca 5. Mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije v izdelavi sladoleda z okusom bele kave

 
Prvo mesto je osvojil slaščičarski mojster iz ljubljanskega podjetja Romeo Plus d.o.o., Gregor Božičnik.

 
5. Mednarodno odprto prvenstvo Slovenije v izdelavi sladoleda je potekalo pod okriljem ugledne akademije Carpigiano Gelato University, Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije in podjetja Makabo d.o.o. Predsednik komisije je bil gospod Tomaž Vozelj, podpredsednik društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Komisijo so sestavaljali še gospa Karina Cunder Raščič, urednica odprte kuhinje, gospa Marjeta Cevc, predavateljica za področje kulinarike na BIC Ljubljana, gospa mag. Tjaša Vidrih , ravnateljica BIC Ljubljana in gospod Cristian Bonfigliol, predavaltelj na Carpigiani Gelato University v Italiji.


Zmagovalec letošnjega tekmovanja Gregor Božičnik nam je ob zmagi povedal: »Počutim se fantastično, ker mi je zmaga prinesla naziv najboljšega v Sloveniji v izdelavi sladoleda.« Zaupal nam je tudi, da je idejo za zmagovalni okus dobil po raziskavi slikovnega gradiva bele kave, pri kateri se lepo ločita dve barvi svetlo krem in temno rjava. Kot lastnik podjetja Romeo Plus d.o.o., s poslovno enoto Fetiche bara, ki se nahaja na Cankarjevem nabrežju v Ljubljani, si želi, da bi njegova zmaga pripomogla k njegovi dodatni prepoznavnosti.

 

Na menu pa bo tudi uvrstil zmagovalni sladoled z okusom bele kave, ki ga do zmage ni bilo. Drugo mesto je zasedel Ilir Demiri iz Sladoledarna Kremko in tretje Pavič Peter iz podjetja Picikato d.o.o.. Sladolede smo dobili v pokušino in z zagotovostjo lahko potrdimo, da so okusi odlični.
Udeleženci tekmovanja so prejeli praktične nagrade Carpigiani Gelato University ter medalje. Organizator sejma Primorski sejem d.o.o. jim je podelil tudi osvežilne cocktaile, ki so jih pripravili v Društvu barmanov Slovenije.

Nekaj kriterijev po katerih so ocenjevali okus sladoledov, smo odkrili med pogovorom z nekaterimi žiranti. Pri sladoledu je pomembno, da se okus sladoleda čim bolj približa izbranemu okusu, v našem primeru bele kave, kar pomeni, da ga nekdo, ki ne ve za kateri okus gre, z lahkoto prepozna. Poleg tega mora okus še več sekund po zaužitju ostati v ustih. Dober sladoled bi naj bil ravno prav kremast, mehak ter naj bi vseboval čim manjši odstotek zraka.


Vsem udeležencem se zahvaljujemo za sodelovanje.


natisni stran | | dodaj med priljubljene | na vrh strani
Copyright © PRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper, Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija, Tel.: 00386(0)5/626-02-16
Oblikovanje: Creatoor d.o.o. | Tehnična izvedba izdelava psletnih strnai