4.2.2015

Sejmi OKUSOV so se uspešno zaključili !9. Mednarodni sejmi okusov GASTexpo & Sladoled so zaprli vrata

Zadovoljni številni razstavljalci in obiskovalci !

Pretekli konec tedna so se uspešno zaključili že 9. Mednarodni sejmi okusov GASTexpo & Sladoled, ki se lahko pohvali z odličnim obiskom, saj ga je obiskalo preko 15.000 obiskovalcev. Na sejmu se je predstavilo 125 podjetij iz 9 držav, skupaj s spremljajočim sejmom Alpe Adria pa 455 razstavljalcev iz 17 držav.

 

Pester nabor domačih in tujih razstavljalcev sejmu daje težo ne le v Sloveniji, ampak tudi izven meja. Sejem je ostal zvest svojim usmeritvi in tako prepričal ne le strokovno javnostjo s predstavitvijo najnovejših trendov in smernic temveč tudi tiste, ki preprosto radi uživajo v kulinariki. Ti so se razvajali na številnih degustacijah in brezplačnih delavnicah, ki so bile polne do zadnjega kotička.

Na sejmu so prišli na račun tudi kuharski in slaščičarski mojstri, ki so svoje znanje, izkušnje, domišljijo in kreativnost predstavili komisijam na 3. Mednarodnem prvenstvu v izdelavi pizze, 5. Mednarodnem prvenstvu Slovenije v izdelavi sladoleda, mladi kuharji pa so se pomerili v pripravi jedi slovenskih gostiln.


Najboljši pri izdelavi pizze je bil Gregor Jerman iz Mediteranske restavracije – pizzerije CAPRIS iz Kopra, najboljši sladoled z okusom bele kave je pripravil Gregor Božičnik iz ljubljanskega podjetja Romeo Plus d.o.o., naslov Naj mladi kuhar v pripravi jedi slovenskih gostiln pa je prejel Gregor Rozman iz podjetja Sava turizem d.d. GH Toplice Bled.


Organizatorji pa so že z mislimi pri sejmu prihodnje leto. Vse razstavljalce in obiskovalce sejma vabijo, da si na koledarju označijo 27. – 30. januar 2016, ko bodo potekali JUBILEJNI, že 10. Mednarodni sejmi okusov GASTexpo & Sladoled.


»Raznoliki, zanimivi in pestri razstavni programi ter bogat obsejmski program se je izkazal za uspešno formulo tako za strokovno publiko kot vseh ostalih, ki sejem vsako leto zapuščajo zadovoljni, zato bomo s kombinacijo obeh segmentov tudi nadaljevali.« je poudaril organizator sejma GASTexpo & Sladoled g Matjaž Turk - direktor podjetja Primorski sejem d.o.o..

 


natisni stran | | dodaj med priljubljene | na vrh strani
Copyright © PRIMORSKI SEJEM d.o.o. Koper, Čevljarska 17, 6000 Koper, Slovenija, Tel.: 00386(0)5/626-02-16
Oblikovanje: Creatoor d.o.o. | Tehnična izvedba izdelava psletnih strnai